на живо

Без заплати няма мач (ВИДЕО)

Играчите на „Веракрус“ отказаха да играят в първите минути на мача срещу „Тигрес“

Седмицата в мексиканското футболно първенство премина под сянката на един въпрос - дали играчите на "Веракрус" ще изобщо ще излязат на терена срещу отбора на "Тигрес"? Причината са неизплатени заплати от ръководството на футболистите и служителите в клуба за последните 6 месеца.

В крайна сметка мач имаше, въпреки нестандартния протест в началото.

Първоначално футболистите възнамеряваха изобщо да не излязат на терена, но бяха заплашени от президента на лигата Енрике Бония с незабавно изпадане на клуба от първенството. Тежко наказание, което не могат да си позволят. Така, вместо да изпълнят първоначалния план, футболистите на "Веракрус" бойкотираха, като стояха статично на терена през първите 4 минути и 20 секунди.

Това бе достатъчно за футболистите на "Тигрес" да отбележат два бързи гола без съпротива. Те се присъединиха към протеста само през първата минута на срещата. Единственото попадение за протестиращите дойде в 90-ата минута, когато беше оформен крайният резултат - 3:1 в полза на "Тигрес".

От ръководството на "Веракрус" все пак се опитват да се справят с кризата. Тимът кандидатства за извънредно финансиране от 1 милион долара и в момента чакат одобрение.

Междувременно, някои от играчите не са получавали заплата в последните 6 месеца. Децата на част от футболистите са отстранени от училище, тъй като не са платили таксите си. Голямото предизвикателство сега е насочено към президента на клуба, който ще трябва да намери вариант да излезе от тази ситуация, в която на карта е поставено съществуването на клуба.

Тагове:

Веракрус