на живо

Без затворени улици в центъра на София заради футболното дерби "Левски" - ЦСКА

Пред националния стадион няма да може да се паркира и се очаква затруднено движение

Без затворени улици в центъра на София заради футболното дерби "Левски" - ЦСКА

Столична община няма да затваря за автомобили улиците около националния стадион "Васил Левски" заради дербито от 22-ия кръг на Първа футболна лига между "Левски" и ЦСКА. 

От 6:00 до 16:00 ч. днес (6 март) се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на паркинга на моста пред съоръжението.

Още вчера обаче от Столичната дирекция на МВР обявиха, че преди, по време и след срещата се очаква движението по улиците около "Васил Левски" да е затруднено. Мачът е обявен за високорисков и е с начален час 14:00 ч. Двете агитки не са обявили официално шествия, с които да се придвижат до стадиона. 

Снимка: Lap.bg

От СДВР приканиха привържениците да заемат местата си възможно най-рано, за да се избегне струпване на входовете. Трибуните отварят в 12:00 ч. За да стигнат до тях феновете ще бъдат проверявани от полицията. Забранено е внасянето на стадиона на огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри. Няма да се допускат лица във видимо нетрезво състояние.

Снимка: Lap.bg

За реда по време на срещата по традиция ще се грижат наетите охранителни фирми, а полицията ще се намесва само при неотложни ситуации.