на живо

Безгрешен ПСЖ победи убедително "Ница"

Единсон Кавани блесна с два гола

Reuters

"Пари Сен Жермен" поведе със седем точки на върха в класирането на френското първенство, след като Единсон Кавани вкара два гола през първото полувреме, а Данте отбеляза в собствената си врата за крайното 3:0 срещу "Ница".

Парижани вече имат 29 точки от 11 мача, а вторият в подреждането "Монако" може да съкрати разликата при гостуването си на "Бордо" днес.

Отборът на "Ница", който завърши трети миналия сезон, сега заема 14-о място с десет точки след четвъртата си поредна загуба в първенството.

ПСЖ излезе на терена без наказания Неймар, който беше изгонен по време на равенството 2:2 срещу "Олимпик" Марсилия. Неговото място зае Анхел Ди Мария, който изигра много силен мач, асистирайки и за двата гола на Кавани. Аржентинецът центрира към уругваеца от свободен удар в третата минута и той вкара с глава, а в 31-та Кавани овладя извеждащ пас на Ди Мария, заобиколи вратаря Валтер Бенитес с топката и вкара за 2:0 на празна мрежа.

Бенитес направи две отлични спасявания след удари на Кавани и Ди Мария през първото полувреме, което до голяма степен се изигра на една врата. Стражът обаче нямаше как да реагира на гола на Данте, който беше на грешното място при удар с глава на Кавани в 52-та минута.

Килиан Мбапе удари греда след индивидуална акция през втората част, а самият мач завърши при резултат 3:0.

Кавани пък беше изпратен с аплодисменти от публиката при смяната си в 85-та минута, като в овациите се включи и Неймар. Бразилецът изгледа срещата от ВИП-ложите.