на живо

БФС извади още един съдия от Първа лига

Стефан Костадинов бе пратен във втория ешалон заради грешките си в мача "Черно море" - "Етър"

Lap.bg

След всеки изминал кръг в Първа лига темата за съдийството е на водещи позиции. След като преди два месеца Владимир Вълков бе наказан, сега Съдийската комисия санкционира и Петър Костадинов, като го изпрати да свири мачове във втория ни ешалон.

Той няма да получава наряди за двубоите от Първа лига поне до началото на плейофната фаза, се казва в решение, публикувано в сайта на БФС.

Костадинов е наказан заради работата си на мача между "Черно море" и "Етър" във Варна. Според комисията, "той е допуснал три явни важни грешки, които са повлияли на крайния резултат".

Снимка: Lap.bg

"Черно море" загуби с 0:1, а след мача треньорът на "моряците" Илиан Илиев бе остър в коментара си. "За този съдия може да говорим с дни - чиста дузпа за изравняване не се свири. Ще пуснем жалба, както се прави, ще го накажат. Те наказаха и съдията с ЦСКА 1948 - четири мача беше спрян, но на нас точките ни ги няма. Не е за първи път. Казват ни: "Живуркайте си там."

На 22 декември ще има заседание на Съдийската комисия, на което ще бъде направен анализ на представянето на реферите, асистентите и съдийските наблюдатели. 

"Комисията е твърдо решена да подобри качеството на съдийството и няма да се поколебае да преразгледа ранглистите за пролетния дял от първенствата. Съдии, показали колебание в своята работа, ще ръководят срещи в по-долните групи на първенствата на БФС", гласи текстът.

Напоследък почти постоянно има остро недоволство от съдийството. В петък в ироничен стил от "Ботев" Враца предложиха  заплатите на съдиите да бъдат увеличени.

Тагове:

футбо бфс съдия