на живо

БФС потвърди: "Левски" - "Верея" на бараж за Лига Европа

Двубоят ще е в неделя от 20:00 ч. на стадион "Георги Аспарухов"

Lap.bg

"Левски" ще играе бараж с "Верея" за място в предварителните кръгове на Лига Европа. Решението на Българския футболен съюз е официално, като двата тима ще определят кой да вземе последната квота за България в евротурнирите.

Мачът в неделя от 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". Вече участие в европейските клубни турнири си осигуриха "Лудогорец", "Дунав" и "Ботев" (Пловдив).

Снимка: Lap.bg

Казусът е дали столичният тим, който завърши трети в първата шестица на Първа професионална лига, трябва да заслужи мястото си в предварителните кръгове на Лига Европа след бараж срещу 1-вия от втората осмица на първенството, както е по правилник или "Левски" трябва директно да се включи в евротурнирите след наказанието на ЦСКА

"Армейците", които завършиха втори в първата шестица, въпреки че се класираха за евротурнирите, няма да получат право да участват в тях.

В началото на тази седмица от УЕФА решиха ЦСКА да не играе в европейските клубни турнири през следващите два сезона. В специално съобщение до медиите континенталната централа подчерта, че е отхвърлила молбата за изключение, отправена от Българския футболен съюз. Решението се позовава на член 12, ал. 2 и 3 от правилника за лицензиране и финансов феърплей.

По-рано днес от лагера на "сините" публикуваха в официалния си уебсайт, че настояват "БФС да приложи правилника на УЕФА за участие в турнира Лига Европа, както и собствените си нормативни актове и да обяви официално правото на ПФК "Левски" АД да участва директно в европейския турнир".