на живо

БФС препоръча на клубовете да не подновяват тренировки

Експертна група към Централата заяви, че трябва да се спазват ограниченята

Lap.bg

Експертна група и Медицинската комисия към Българския футболен съюз препоръчаха на клубовете да не подновяват тренировки до отмяна на въведеното в страната извънредно положение заради борбата с коронавируса. 

Част от отборите от Първа лига обявиха, че ще подновят занимания след 29 март. Вчера (26 март) обаче министърът на здравеопазването Кирил Ананиев увеличи срока на въведените противоепидемични мерки до 12 април, включително.

Те включват забрана за събиране на големи групи хора на едно място. 

"Във връзка със запитвания от страна на професионални футболни клубове относно евентуалното възстановяване на тренировъчния процес в условията на извънредно положение на територията на Република България, Медицинската комисия на Българския футболен съюз препоръчва на всички клубове да продължат да спазват всички мерки и рестрикции, утвърдени от Националния оперативен щаб за коронавируса и да не провеждат организирани тренировъчни занимания с цел ограничаване разпространението на епидемията от COVID-19, следвайки указанията от 17.03.2020 г. 

Експертната група и Медицинската комисия към БФС отправят апел към ръководствата на футболните ни клубове да продължат да се следват настоящите ограничения (в сила до 12 април включително) и да съобразяват последващите си действия с  разпорежданията на държавните органи, на Националния оперативен щаб и на новосъздадения Медицински експертен съвет", пишат от БФС.

Футбол у нас не се играе от 13 март, когато мерките влязоха в сила. Тогава отборите разпуснаха футболистите си.

В "Левски" и "Славия" вече взеха и мерки за ограничаване на финансовите загуби, като намалиха заплатите на играчите.

bTV призовава: останете си вкъщи!