на живо

БФС направи обратен завой за чужденците

От родната централа коригираха съобщението си

Отборите от Първа и Втора лига няма да могат да излизат с 11 чужденци извън Европейския съюз (ЕС)! От Българския футболен съюз (БФС) направиха обратен завой, след като обявеното вчера пълно отпадане на ограниченията разбуни духовете.

Оказва се, че всеки тим има възможност да картотекира до 20 чужденци без европейски паспорти, но само 5 от тях могат да бъдат титуляри едновременно, както беше и досега. Това стана ясно след корекция, внесена от БФС.

Първоначално от родната централа съобщиха, че въвеждат промени в правилата за "картотекиране и участие на чуждестранни футболисти". Малко по-късно обаче думата "участие" беше изтрита.

Снимка: Lap.bg

Всъщност БФС няма право да променя квотата за чужденци по средата на сезона, дори и идеята да е одобрена от повечето клубове.

Вчера, пред bTV, мениджърът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов потвърди, че организацията е дала положително становище относно падането на ограничението за броя чужденци в отборите от Първа лига. Решението на Изпълкома обаче е дошло след инициатива и проучване на Българския футболен съюз (БФС).

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов също коментира темата и изрази разочарованието си от решението.