на живо

БФС вече изисква по две линейки на мач

От централата реагираха заради случая с Георги Петков

Lap.bg

По две линейки на мач в професионалните Първа и Втора лига. Това изискване въведоха от Българския футболен съюз (БФС) след заседание на Бюрото на Изпълнителния комитет. Новината съобщиха от родната централа.

"Бюрото на ИК гласува предложение за промени в Наредбата за първенствата и турнирите, и в частност - за задължително наличие на втори автомобил за спешна медицинска помощ - линейка, в мачовете от професионалните дивизии", се казва в съобщението на БФС.

Снимка: Lap.bg

Решението идва след кошмарния инцидент от дербито между "Славия" и ЦСКА през уикенда. Тогава вратарят на "белите" Георги Петков пострада след сблъсък с Жорди Кайседо от "червените", но транспортирането му в болница се забави заради проблем със задната врата на линейката.

Втори реномобил на стадиона би подсигурил подобни ситуации.

Случаят "Петков" предизвика много дискусии. Президентът на "Славия" обяви, че клубът има задължение да наеме линейка, но не може да прави технически преглед.

От медицински център "Артро", който осигурява линейка не само в двубои на "Славия" от над 10 години, коментираха пред bTV, че автомобилът за спешна помощ е бил в изправност и става дума за "технически инцидент".