на живо

БГ спортът до края на пандемията

Всички други хващат вируса, само Христо Стоичков го пуска

Кога отново ще има спорт? Отговорът на този въпрос би затруднил дори и Венцеслав Стефанов. Очевидно предстои още поне месец на социална изолация и домашни упражнения. Ето и скромният ни опит да прогнозираме събитията.

4 април

Георги Иванов-Гонзо се реди на опашка за ориз с онази маска. Сещате се коя. Полицай го глобява с 5000 лева. „Ама аз, такова, кървавия гол…“, напразно се оправдава бившият нападател на „Левски“. Мартин Райнов и Петер Чех си взимат поука, докато гледат репортажа за ареста.

7 април

Сензация - Димитър Бербатов се връща във футбола! Той не може да устои на офертата на „Енергетик-БГУ“. Негови съотборници са Марадона и Питър Шилтън. Други отбори от беларуското първенство привличат Пеле, двамата Роналдо, Димитър Пенев… ITV и „Первый канал“ си поделят тв правата срещу 4 милиона бъдещи ваксини. Лукашенко кани всички мегазвезди на демонстративна оран с трактори БАТЕ.

11 април

Гимнастичките от ансамбъла се запасяват с храна за следващите 2 месеца. В цифри - два сухара, половин ябълка и 50 грама сурови ядки. Илиана Раева ги наблюдава денонощно с конферентна връзка.

13 април

"Левски" обявява нова кампания - приходите от есемеси, с които левскарите напускат домовете си, отиват за януарската заплата на Холмар Ейолфсон. Оказва се, че събраната сума покрива само 40%. НОИ се смилява и осигурява останалите 60%.

Снимка: Lap.bg

17 април

ЦСКА най-после получава разрешение да строи в Борисовата градина. „Това ще бъде стадион-красавец с капацитет 6000 болнични легла, респиратори в съблекалните… Ще отговаря на всички стандарти на УЕФА и СЗО“, впечатлен е Бойко Борисов.

19 април

Петър Стойчев научава за кризата COVID-19 едва след финала на плувния си маратон между Северния и Южния полюс. „Ето защо край мен се плъзгаха делфини в каналите на Венеция“, осъзнава шампионът. Не разполага с предпазна маска, но за всеки случай при прибирането си на летище София носи плувна шапка. Глобяват го. Изолира се за 28 дни в язовир Студена.

22 април

Христо Стоичков най-после хваща вируса по време на голф в Маями. Обаче му става жал, тегли му една и го пуска.

24 април

Йордан Лечков оспорва в съда легитимността на Българския футболен съюз и на Националния оперативен щаб. „В тази държава има само един гениален плешивец и това не е генерал Мутафчийски“, напомня той.

25 април

Григор Димитров подема инициатива сред тенисистите – снимай се за "Инстаграм" само по маска. И учтиво моли коментари да му оставят само жени, които пазаруват след 10:30 ч.

28 април

Воден от убеждението, че професионален спорт няма да има в следващите две години, Кубрат Пулев хвърля ръкавиците и гордо се изпъва в униформата на лейтенант от резерва. Сформира отряд от доброволци на базата в Белмекен. Видеата му в социалните мрежи изобилстват от учения по стрелба, ръкопашен бой и възторжени възгласи „Ура!“. „Ето тука се лекуват комплексите“, доволен е Кобрата, докато замислено разгръща средновековна карта на България.

30 април

Валери Божинов обещава подкрепа за медиците – „Трепни“ от балкона всяка вечер плюс мъдра мисъл във "Фейсбук". О, чудо – още на следващата сутрин всички болни са изцерени. Кризата приключва. Човечеството празнува. Без Петър Хубчев. „Не е време за усмивки. Чака ни труден мач с "Царско село“, отсича треньорът на „Левски“.

Три дни след края на пандемията

„Дали онзи вирус от Китай в крайна сметка ще стигне и до Европа? Може би ще трябва да отложим един-два кръга от първенството“, тревожи се Емил Костадинов, докато сладко се прозява на път към кабинета си в Бояна.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове: