на живо

БГ Томис падна от Ресовия на Пенчев (ВИДЕО)

Боян Йорданов разтрогна с румънския шампион

CEV

Волейболният отбор на Томис (Констанца), воден от българският треньор Мартин Стоев и с четирима родни представители в състава, претърпя загуба от полския шампион Асеко Ресовия (Жешув), в който играе националът Николай Пенчев, в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Срещата завърши при резултат 3:0 (25:20, 25:19, 25:21) за сребърните медалисти от миналогодишното издание на турнира. Българска агитка подкрепяше и двата отбора от трибуните на залата в Констанца.

Снимка: CEV

За румънския тим като титуляри излязоха Венцислав Рагин, Константин Митев и Методи Ананиев. Пенчев започна в стартовата шестица на Ресовия и изигра пълни три гейма.

За Томис по 9 точки записаха Методи Ананиев (1 блокада, 38% в атака, 52% позитивно и 30% перфектно посрещане) и Кристиан Павел (1 блок, 1 ас, 41% в атака). Рагин добави 2 точки, а разпределителят Константин Митев реализира 5.

Снимка: CEV

Николай Пенчев записа 8 пункта за Ресовия (57% в атака). Най-резултатен за поляцитe бе Бартош Курек с 20 точки (5 блокади, 1 ас, 52% в атака).

Снимка: CEV

След мача стана ясно, че капитанът на Томис Боян Йорданов е разтрогнал договора си с клуба по взаимно съгласие. Според румънски медии най-вероятната причина е решение на ръководството на Томис за орязване на възнагражденията на играчите с 20% след по-слабото начало на настоящия сезон.

Снимка: CEV

В следващия кръг румънците гостуват на друг отбор с български представител - #Драгонс (Лугано) и Теодор Тодоров. Пенчев и компания пък ще приемат Волей Асе-Лени от Белгия.

Днес се очаква още едно "българско" дерби в турнира - Тренто на Радостин Стойчев и Георги Братоев гостува на ПАОК в Солун. Гръцкият тим е воден от българина Николай Желязков, а в състава му играе младият център Красимир Георгиев. Зенит (Казан) с Теодор Салпаров пък ще приеме Будванска ривиера (Будва).