на живо

БФС спря правата на съдията Николай Йорданов

Причината - неубедително ръководене на финала за Суперкупата между Лудогорец и Ботев (Пловдив)

Българският Футболен Съюз за пореден път спря правата на един от най-опитните родни футболни съдии, Николай Йорданов. Този път причината са неубедителнити изяви на рефера в мача за Суперкупата между Лудогорец и Ботев (Пловдив).

Ръководството и феновете на "жълто-черните" изразиха остро недоволство от отсъжданията на Йорданов, най-вече заради втория жълт и респективно червен картон, показан на младия Александър Колев в края на първото полувреме.

Съдийската комисия ще инспектира представянето на Йорданов в мача, а дотогава правата му са спрени. Съдийството му бе наречено „неотговарящо на категорията на съдията“.

“Председателят на Съдийската комисия спира правата на съдията от финала за Суперкупата на България, игран между отборите на ПФК Лудогорец и ПФК „Ботев“ Пд, Николай Йорданов, заради представяне, неотговарящо на категорията на съдията и получена незадоволителна оценка от съдийския наблюдател. Правата на съдията ще бъдат спрени до следващото заседание на Съдийската комисия, когато представянето му ще бъде анализирано подробно“, съобщават от съдийската комисия към БФС.