на живо

И в Лудогорец започват от треньора....

Съдбата на треньорите в България изглежда предначертана

Стойчо Стоев беше уволнен от Лудогорец след нулевото равенство с Партизан. За неговата смяна се очакваше само още един грешен ход.

Всъщност шампионите не успяха да спечелят две гостувания в първенството и първия мач срещу Партизан. За подобна серия в Европа рядко се разделят с треньор, донесъл в предишния сезон шампионската титла, купата на страната и впечатлявящо европейско присъствие за български отбор. Явно обаче, дори и в най- добре организирания клуб у нас, треньорската глава е първата, която пада на земята. Рядко наставник на водещ отбор в България се задържа повече от 1-2 сезона. 

В Левски например видяха до какво води непрекъсната треньорска смяна и поради тази причина Георги Иванов има намерение да изгради проект с този треньор. 

В Лудогорец изгониха успешния до момента Ивайло Петев след спечелената титла, но имаха късмет избора със Стойчо Стоев, макар че скептиците не бяха малко. Дали той успяваше да мотивира отбора и дали имаше класата да води шампионите се видя през миналия сезон. Пристигането на утвърдено име за треньор може и да има позитивен ефект, но едва ли това е гарантирано.

 

Тагове:

лудогорец