на живо

Кирил Домусчиев: Ботев и Литекс играха приятелски мач

Бизненсменът каза защо ДК е спряла правата на Моци

Кирил Домусчиев определи двубоя между Ботев Пловдив и Литекс от изминалия кръг на "А" група като "приятелски мач" пред Диема. Според собственика на Лудогорец никой не е подложил на съмнение феърплея в двубоя между тези два тима.

"Акцентира се върху нещо, което се е случило по време на мач, за да се неглижира успеха на Лудогорец. Давам ви пример приятелския мач между Ботев и Литекс. Един жълт картон в такъв важен мач, отменен гол, за който Ботев даже не пусна контестация. А имаше някакъв гол, който отмениха на Ботев срещу нас и имаше три седмици коментари, проклятия. Но това не се коментира, няма рекламация от клуба, как става тая работа. Ако гледате мача, това си е приятелски мач. Дали има дружба или не между отборите, вие ще си прецените като гледате мача, но и това не се дава никъде и няма отражение", каза Домусчиев.

Според бизнесмена Дисциплинарната комисия към БФС е спряла правата на Козмин Моци, защото в нея има петима левскари. Както е известно, днес Лудогорец приема Левски в първи полуфинален мач за Купата на България.