на живо

Лудогорец се уплаши в Букурещ, ще прояви ли смелост в София?

Коментар на Борис Календеров за двубоя Стяуа- Лудогорец

Плах Лудогорец загуби първия сблъсък за място в Шампионската лига. Румънците от Стяуа не впечатлиха с невероятна игра, но определено бяха по-активния и най-важното смел отбор в мача. Вратарят Стоянов за пореден път показа голямата си класа, но не е нормално той да бъде най-добрия играч на българския шампион. 

Загубата с 0-1 обаче, не е повод за песимизъм. Напротив- този резултат може ще мобилизира още повече играчите, отколкото едно нулево равенство и поредното дебнене на терена. Ако на "Национал Арена" вчера беше друг български отбор, подобно поведение и тактика би била опрадвана напълно. Но когато знаем каква е класата на Лудогорец и тази на Стяуа, може да рискуваш малко повече дори и в първия мач. Имайки предвид качествата на играчите на Лудогорец и тези на румънците, съм убеден, че българския тим е по- класния в сблъсъка. Стяуа притежава невероятен играч в лицето на Сънмартян, но останалите определено не всяват страх. 

Миналия сезон Лудогорец впечатли със самочувствието си и европейската стил на игра в турнира Лига Европа. Срещу Стяуа тима от Разград игра като типичен български отбор, опитващ се да открадне нещо на чужд терен. Треньорската смяна би трябвало да мобилизира отбора и доведе до промяна, но такава не се забеляза, поне що се отнася до европейския облик на Лудогорец. 

Успехът на реванша в София е напълно логичен и закономерен, стига българския тим да покаже истинското си лице. Това, което накара стадион "Васил Левски" да бъде пълен за мачовете с Лацио и Валенсия и публиката на различни отбори да скандира името на "Лудогорец".

Тагове:

лудогорец