на живо

Младежките национали започват похода си към еврофиналите (ВИДЕО)

Един от повиканите футболисти от Антони Здравков ще се готви с мъжете

БГНЕС

Младежкият национален отбор започна без Кристиян Малинов подготовката си за първия квалификационен мач за Европейското първенство през 2017-а година срещу Уелс. Футболистът на Литекс ще тренира в следващите дни с мъжкия национален тим. Ядрото на състава на селекционера Антони Здравков е съставено от играчи, които през миналата година се класираха на еврофиналите за юноши до 19 години.

"Тези момчета, които са тук искат да израстват във футбола. Младежкият национален отбор ще бъде една сцена за тях да покажат качествата си, тъй като в клубните си отбори от "А" група много малко от тях играят като титуляри. В никакъв случай няма да чуете от мен да се оправдавам по този повод. Когато приех да поема отбора, казах, че младежкият национален отбор е ниво, което смятам, че е доста високо и футболистите и треньорите не трябва да имат оправдание от тази гледна точка", каза Здравков преди първата тренировка на отбора, който ще се подготвя в София до края на седмицата.

Другите притесненията на наставника преди двубоя срещу Уелс, който ще се играе на 31-и март на "Кардиф Сити Стейдиъм", са свързани с факта, че тимът му нямаше възможност да изиграе официална контрола.

"Очаква ни тежък мач. Наблюдавал съм отбора на Уелс, атлетични момчета са, добре сложени. Играят добре, пресират, но имат различно лице като домакини и като гости. Няма да ни бъде лесно", каза селекционерът.

Здравков няма да може да използва наказаните Милен Гамаков и Христофор Хубчев. Треньорът обяви, че ще остави на футболистите да си изберат капитан, като той е подготвил 4 кандидатури.

За Европейското първенство в Полша през 2017-а година се класират победителите в деветте квалификационни групи, както и четирите отбора с най-добри показатели от заелите вторите места.

Тагове:

@