на живо

Станимир Стоилов: Трябва да си върнем футболната увереност

На този етап не мислим за ПАОК, заяви треньорът на "Левски"

Станимир Стоилов: Трябва да си върнем футболната увереност

В "Левски" все още не мислят за двубоите с ПАОК в Лигата на конференциите, а са концентрирани върху сблъсъка с новака "Спартак" Варна от втория кръг на шампионата. "Сините" ще опитат да си върнат футболната увереност с победа и да се реваншират за поражението с 0:1 от ЦСКА 1948 на старта. Това заяви треньорът Станимир Стоилов.

"Неприятно е да стартираме със загуба, но няма дълго време за мислене за този мач. Предстои нов кръг и той ни дава удобна възможност да покажем, че играем добър футбол и че можем да побеждаваме. Още повече, че това е домакински мач и трябва да зарадваме феновете.", започна Мъри.

"Тренираме в добър ритъм, откъм желание и амбиция нямам забележки към играчите. Те също оценяват ангажимента си към хората "Левски" да е на ниво. Надявам се да имаме по-умни и интелигентни 90 минути."

"На този етап не мислим за ПАОК, тъй като имаме мач за първенството. Трябва да си върнем футболната увереност с победа, а от неделя сутринта ще мислим за евротурнирите. Има достатъчно време да се запознаем с тях. Сега най-важното е да спечелим срещу "Спартак". Очаквам да видя "Левски" такъв, какъвто бе в първото полувреме в Бистрица. "Спартак" е исторически клуб, който се завърна в "А" група след известен период извън нея. Имат много привърженици, показват интелигентна игра. Имаха нещастието да загубят, но тепърва ще намират мястото си в елита."

"Левски" има проблеми на десния фланг на защитата, тъй като новото попълнение Анте Блажевич не оправдава очакванията на Стоилов. През седмицата "сините" привлякоха Жереми Петрис, който е готов да играе срещу "Спартак". Третата опция за "Левски" е Патрик-Габриел Галчев.

"Жереми Петрис е вече при нас, тренира с отбора. По неговите думи и по това, което видях в тренировката, той може да вземе участие в мачовете. Въпросът е колко минути. Имаме вече и всички видове документи. И на Анте казах, и на вас казах, че не съм доволен от представянето му.", заяви Стоилов.