на живо

"Билд": "Байерн" Мюнхен мечтае за Гуардиола

Испанецът е най-желаният треньор на "Алианц Арена"

Getty Images

Пеп Гуардиола е най-желаният вариант за нов треньор на "Байерн" Мюнхен, пише "Билд". Според германския таблоид баварците "мечтаят" испанският специалист отново да поеме отбора.

Договорът на Гуардиола с "Манчестър Сити" изтича през 2021 г., но ръководството на германския шампион се надява да успее да го убеди да се завърне на "Алианц Арена" още през следващото лято.

Сред спряганите имена за наследник на уволнения Нико Ковач са още Ерик тен Хаг, Арсен Венгер и Томас Тухел.

Гуардиола посети тренировъчната база на баварците "Зебенер щрасе" и се срещна с директорите на клуба преди няколко месеца. "Билд" припомня, че треньорът все още притежава апартамент в центъра на Мюнхен, а семейството му наистина се чувствало като у дома си в столицата на Бавария. Твърди се, че близките на треньора не харесват Манчестър и затова сега живеят в Испания.

Когато Гуардиола напусна "Байерн" Мюнхен преди три години, той обеща да се завърне в Германия, вероятно като треньор.

За три сезона начело на баварския колос Гуардиола спечели седем трофея и разви атрактивен стил на игра. Голямото му разочарование бе, че не успя да спечели трофея в Шампионската лига, като три поредни сезона отпадна на полуфиналите.

В момента испанският мениджър се намира в трудна ситуация в Англия. В неделя "Сити" загуби с 1:3 от лидера във Висшата лига "Ливърпул" и вече изостава на 9 точки от първото място след само 12 мача от началото на сезона.