на живо

Билетите за дербито: Опашки на "Армията", спокойствие на "Герена"

4000 фенове ще се завърнат на трибуните за мача "Левски" - ЦСКА

Билетите за дербито: Опашки на "Армията", спокойствие на "Герена"

Футболните фенове в България се подготвят за завръщане на трибуните! Вчера (24 април) министърът на здравеопазването вдигна забраната за посещения на спортни събития на открито. Това се случи ден преди най-очаквания мач в шампионата - дербито между "Левски" и ЦСКА.

Срещата ще може да бъде посетена на живо от трибуните от 4000 души - по 1000 на сектор на националния стадион "Васил Левски". По традиция домакините от "Левски" ще са в секторите "А" и "Б", а гостите - във "В" и "Г". Всяка от агитките получи по 2000 билета. 

От ранни зори пред стадион "Българска армия" се изви дълга опашка. Всички пропуски бяха пуснати в свободна продажба, а феновете се опитаха да се сдобият поне с един билет. Касите работиха само 2 часа, докато ценните хартиики не свършиха.

Снимка: Станимира Атанасова

При "сините" ситуацията беше различна. От клуба заявиха, че с предимство при купуването ще са притежателите на абонаментни карти за сезона. Те ще бъдат настанени в сектор "А". В свободна продажба са пуснати по-малко от 1000 билета за сектор "Б". За това и пред магазина опашките бяха по-малобройни. Феновете можеха да купуват пропуски и онлайн.

Снимка: bTV

Всички присъстващи на мачовете от Първа и Втора лига трябва да спазват социална дистанция и да носят защитни маски.

В края на октомври 2020 г. бяха затегнати мерките за ограничение на разпространението на коронавирус. От тогава феновете не са посещавали спортни събития.