на живо

Биляна Дудова: Години наред бях мачкана психически (ВИДЕО)

Световната и европейска шампионка по борба остана извън състава за шампионата на Стария континент

Биляна Дудова: Години наред бях мачкана психически (ВИДЕО)

Биляна Дудова все още не може да си обясни защо е оставена извън националния отбор за европейското първенство по борба при положение, че е спазила всички изисквания.

Тя не е сред селектираните за шампионата другата седмица за сметка на титулярката в кат. до 62 кг Тайбе Юсеин.

Снимка: Lap.bg

"Не мога да си го обясня, тъй като имаше определени правила. Тази година съм в нова категория, това не е ново за мен, за четвърти път я сменям. Искам да се състезавам в олимпийската категория. Вече имам една победа над Тайбе Юсеин, която е титулярката в тази категория", каза Дудова в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

Двете трябваше да излязат в пряк мач за място в категория до 62 кг, но той така и не се състоя.

"Тази среща първо беше обявена да бъде на 8 март, след това разбрахме от медиите, че е променена датата. Имаше определен кантар от 8 часа, нямаше как да започне борбата, тъй като Тайбе Юсеин изобщо не се качи на кантара."

Снимка: Lap.bg

Тя отново заяви, че селекционерът Петър Касабов лъже. Според него преборването не се е състояло заради нежелание от страна на Дудова.

"Треньорът трябва да каже нещо, но това е пълна лъжа. Трябва по спортсменски начин да си решим битката между двете. Това не е последното състезание. Това не е първата случка, години наред бях мачкана психически. Въпреки всичко продължих да тренирам, да се боря за моята майка, да печеля в нейно име. Петър Касабов не е мой личен треньор и в един момент се получава тенденция да се обръща повече внимание на неговите състезателки.", добави световната и европейска шампионка.

Дудова е категорична, че няма да се бори за друга държава.

Вижте повече във видеото.