на живо

Биляна - красавицата до Божинов с мениджърски нюх

Половинката на българина впечатли медиите в Швейцария

Instagram

Трансферът на Валери Божинов в "Лозана" изненада целия футболен свят. Мениджърът, който преговаряше за условията му в швейцарския гранд, пък остави без думи шефовете на клуба, както и местните журналисти.

Биляна Дол - красивата половинка на Божинов, е новата звезда в Швейцария. Местният "Блик" не пропусна да запознае читателите си с нея, но не в ролята ѝ на поредна футболна съпруга. Оказва се, че сръбкинята има безпогрешен бизнес нюх и именно тя седи в основата на добрите условия в договора на нападателя.

"В началото на разговора си мислех, че тя е приятелката на Валери и е тук за компания. След това обаче Биляна започна да разисква клаузите по договора на Божинов", спомня си за първата среща с нея президентът на "Лозана" Ален Жозеф.

42-годишната Биляна не крие, че помага на българския футболист в преговорите, но оставя крайното решение на Божинов.

"Той решава накрая. Аз просто помагам с административната дейност - поддържам връзките с клубовете, преговарям за лични условия", разказва тя.

Снимка: Instagram

Биляна има опит с преговорите. Тя вършеше тази дейност в помощ на бившия си съпруг - германския национал Томас Дол, с когото живяха заедно 12 години.

Офертата на "Лозана" ли е била най-изгодната за Божинов?

Оказва се, че не. След като разтрогна с китайския "Мейджоу Хака", бившият нападател на "Манчестър Сити" и "Ювентус" е бил изкушаван от гръцки и турски клубове. Те дори са предложили по-добри финансови условия на Божинов. Заедно с Биляна обаче са избрали Швейцария за техен нов дом.

Снимка: Instagram

Българинът вече записа 4 мача за новия си тим, но все още не е успял да отбележи гол.