на живо

Битката на бюджетите: ПСЖ и "Манчестър Сити" в сблъсък за място на финала

Гледайте първия мач между двата тима пряко по bTV Action от 21:30 ч.

6,5 млрд. долара на футболния терен! Рядко може да се види нещо такова! Е, днес ще имате тази възможност!

"Пари Сен Жермен" и "Манчестър Сити" започват битката си за място във финала на Шампионската лига. Мача може да гледате пряко по bTV Action от 21:30 ч.

Наскоро авторитетното издание "Форбс" актуализира класацията си за футболни тимове с най-голяма стойност. В нея "Сити" заема 6-та позиция (4 млрд. долара), а ПСЖ е 9-ти (2,5 млрд. долара). 

Тези средства, идващи от шейховете от Близкия Изток, обаче задължават. И ПСЖ, и "Сити" не са печелили най-силния европейски клубен турнир. Сега съдбата им дава този шанс!

Снимка: Reuters

Парижани със сигурност помнят опиянението от миналия сезон, когато играха на финал. Те успяха да си отмъстят на миналогодишния шампион "Байерн" Мюнхен и да го отстранят на четвъртфинал. Начело с Маурисио Почетино ПСЖ изглежда стабилен по европейските терени, въпреки че в Лига 1 е на втора позиция. 

Снимка: Reuters

Фокусът на домакините в първата среща със сигурност е върху Шампионската лига! На "Парк де Пренс" аржентинският треньор излиза с всичките си големи звезди. Килиан Мбапе изплаши щаба в мача срещу "Мец" преди дни, но и той ще бъде наличен.

Срещу ПСЖ застава една добре подредена английска машина. "Манчестър Сити" спечели Купата на лигата в Англия преди дни, а в класирането на може би най-силното първенство в света Висшата лига е лидер!

Снимка: Reuters

Трябва да признаем, че явно мениджърът Хосеп Гуардиола си знае работата!

Той също няма проблеми с контузени, така че присъствието на терена ще е звездно!

Снимка: Getty Images

Това ще е трети мач между двата тима. Те се срещнаха на четвъртфинал в Шампионската лига през сезон 2015/2016, като първият двубой в Париж завърши 2:2, а в реванша "Гражданите" се наложиха с 1:0. Освен това те имат и един сблъсък за Купата на УЕФА в груповата фаза през сезон 2008/2009, който завърши при резултат 0:0.

Гледайте мача между ПСЖ и "Манчестър Сити" пряко по bTV Action от 21:30 ч. днес!