на живо

Битката на тримата фаворити

Кой ще бъде Футболист на годината? Гледайте на btvnovinite.bg

Lap.bg

Наградата за Футболист номер 1 на България отива само при най-достойните! Тези, които са постигнали нещо през годината, били са най-добри, играли са вдъхновяващо и са накарали феновете да се радват.

И тази година, за 58-ми път в историята, ще бъде определен най-добрият с топка в крака у нас! Церемонията започва в 18:30 ч. във Военния клуб в София и ще бъде излъчена пряко на сайта btvnovinite.bg.

Трима са спряганите за фаворити за Футболист номер 1 на България за 2018 г. Ако всички те намерят място в челната тройка, за първи път от 19 години насам тя ще бъде "окупирана" от представители на отбори само от българското първенство.

Георги Петков ("Славия"), Кирил Десподов (ЦСКА) и Тодор Неделев ("Ботев" Пловдив) имат най-голям шанс да отнесат вкъщи ценното индивидуално отличие. 

Снимка: Lap.bg

Вратарят на "Славия" е единственият в тази компания, който през изминалата година спечели трофей. И то по какъв начин! Георги Петков действа безмилостно срещу бившия си отбор "Левски" и след изпълнение на дузпи поднесе на тепсия на феновете на "белите" Купата на България след 22 години пауза. На 42 години стражът от Пазарджик все още всява респект в противниковите нападатели, както правеше през 2008 (2 място) и 2007 г. (3 място), когато намери място в челната тройка на класацията.

Снимка: Lap.bg

Кирил Десподов бързо се превърна в основна фигура за своя ЦСКА. 22-годишният нападател си тръгна от церемонията през 2018 г. с наградата за най-перспективен млад играч и през изминалите 12 месеца не спря да доказва, че статуетката и преценката на журналистите са били напълно заслужени. През 2018 г. той има пълно право да се надява, че ще надгради индивидуалните си трофеи.

Снимка: Lap.bg

Тодор Неделев бе на трето място в класацията за 2017 г., а през изминалата година продължи да блести за "Ботев" Пловдив. Нападателят вкарва за своя тим дори от центъра на терена, а в последния мач за годината отбеляза хеттрик, който увеличи шансовете за победа в класацията.

В последните 3 издания с наградата за най-добър футболист си тръгваше Ивелин Попов. Друг вече ще седи на този трон и ще се радва на красивата статуетка.

На церемонията днес ще бъдат наградени и тримата най-добри български треньори, както и най-добрите играчи от родното първенство. Призът "Лъвско сърце - Трифон Иванов" за най-красив гол ще бъде връчен за трета поредна година. Ще бъде отличена и най-добрата представителка в женския футбол.

Кой обаче ще грабне голямата награда и ще бъде признат за най-добър футболист за 2018 г.? Гледайте от 18:30 ч. на btvnovinite.bg.