на живо

Битката за място в групите на Шампионска лига започва!

bTV Media Group ще ви покаже пряко четири мача от плейофите на турнира

Getty Images

Лятото е в разгара си, но футболните граднове дори не помислят за почивка. Пред тях целта е ясна - да натоварят програмата си през есента с още мачове. И то не обикновени, а от групите на най-силния международен клубен турнир на Стария континент - Шампионска лига.

Преди това обаче част от тях трябва да преминат през плеофите - последната крачка преди да заемат мястото си при големите! 20 отбора се борят за 10 места, а жребият определи битките да са наистина зрелищни.

bTV Media Group ще ви покаже 4 от мачовете днес (15 август).

"Хофенхайм" - "Ливърпул", 21:00 ч., bTV Action

Германско-английските сблъсъци винаги са привличали вниманието на феновете. А когато до страничната линия е Юрген Клоп, емоцията е гарантирана. Мениджърът на "Ливърпул" няма да може да разчита на искания от "Барселона" Филипе Коутиньо. Бразилецът се оплака от болки в гърба и остана извън групата. Даниел Стъридж също е извън групата. Мърсисайдци със сигурно ще търсят победа, за да се реваншират на привържениците си, които изгледаха равенството 3:3 с "Уотфорд" на старта на първенството.

"Хофенхайм" се превърна в изненадата на германското първенство, след като завърши на четвърта позиция през изминалия сезон. Сега тимът атакува непозната територия - европейските клубни турнири. Двигателят на тима е младият треньор Юлиан Нагелсман. Само на 30 години той вече е постигнал повече от някои от колегите му с толкова стаж.

"Йънг Бойс" - ЦСКА Москва, 21:00 ч., RING

Въпреки че "Лудогорец" отпадна драматично в предния кръг, българското участие в надпреварата не е приключило. Въпреки че се заговори за трансфер на Георги Миланов, той ще облече екипа на руския гранд, за да осигури на отбора десето участие в групите на Шампионска лига.

"Йънг Бойс" не бяха много убедителни в третия кваификационен кръг на надпреварата. Отстраняването на "Динамо" Киев (1:3 за украинците в първата среща и 2:0 за "Йънг Бойс" във втората) обаче им даде кураж да мечтаят за първо влизане в групите на турнира.

АПОЕЛ Никозия - "Славия" Прага, 21:45 ч., VOYO.BG

Още един мач с българско участие. Този път Живко Миланов и кипърският му отбор мерят сили с шампиона на Чехия. Кампанията върви страхотно за АПОЕЛ. Отборът успя да отстрани "Виторул" Костанца след продължения, като в реванша блесна с 4 гола. 

"Славия" Прага имаше далеч по-спокойна кампания след загуба с 1:2 и след това победа с 1:0 в реванша над БАТЕ Борисов.

"Спортинг" Лисабон - "Стяуа" Букурещ, 21:45 ч., VOYO.BG

Португалският гранд завърши на трета позиция в първенството през миналия сезон и започва участието си в битка за място в групите на Шампионска лига директно от плейофите.  Това им носи и титлата "фаворит" срещу румънския отбор.

"Стяуа" успя да отстрани "Виктория" Пилзен след два много резултатни мача: 2:2 у дома и 4:1 в Чехия. Така че головете са това, на което ще разчита тима от северната ни съседка.