на живо

Битката за върха у нас сблъсква “Лудогорец” и “Левски”

Дербито на кръга ще се играе в Разград днес

Lap.bg

"Лудогорец" и "Левски" ще определят лидера в Първа футболна лига днес (6 октомври). Двата тима ще спорят в Разград, а мачът от 12-ия кръг на шампионата започва в 20:15 ч. 

Съперниците днес са съответно на първо и второ място в класирането, като ги дели само една точка - 27 за "Лудогорец" срещу 26 за "Левски".

"Орлите" се намират в страхотна форма, въпреки треньорските рокади. "Лудогорец" беше поверен в ръцете на Станислав Генчев, който се справя отлично и трупа успехи не само у нас, а и в Европа. Домакините ще излязат окрилени от победата над "Ференцварош" в Унгария в среща от груповата фаза на Лига Европа.

Снимка: Lap.bg

Всъщност разградчани са в серия от 19 мача без загуба във всички турнири. Те записаха и 7 поредни победи. "Лудогорец Арена" пък се оказва непревземаема крепост от началото на сезон 2019/2020 у нас, тъй като никой гостуващ отбор не е успявал да вкара гол.

В "Левски" не липсват моментни трусове, но като цяло отборът показва силна игра от началото на шампионата. След равенството с ЦСКА в началото на септември, "сините" записаха четири победи. 

Снимка: Lap.bg

Разград не е любима дестинация на тима, ръководен от Петър Хубчев. В последните си 10 гостувания "Левски" няма победа, а цялостният баланс е доста категоричен - 16 победи за "Лудогорец", 6 равенства и 4 успеха за "сините".

Станислав Генчев няма да може да разчита на вратаря Ренан, който претърпя операция от херния. Защитникът Сисиньо обаче е възстановен.

"Левски" е без контузения Станислав Костов.

Кой ще оглави класирането на Първа лига? Това ще стане ясно по-късно днес.