на живо

Битката за живота на Стиви продължава. Нужни са още 382 хил. евро (ВИДЕО)

Вижте как може да помогнете на момчето в битката с коварната болест

Битката за живота на Стиви продължава. Нужни са още 382 хил. евро (ВИДЕО)

13-годишният Стивън Бориславов продължава да води битки за живота си. Момчето е с диагноза сарком на Юинг и вече се лекува в германска клиника. Средствата за това обаче не стигат.

След редица благотворителни инициативи за лечението на Стиви, недостигащата сума е 382 хил. евро. Тя е нужна за лечение в рамките на минимум година и 2 месеца в Германия.

"От две седмици сме тук. Една седмица му правиха изследвания, трябваше да проверят всичко. Изчакаха ревизията на немските патолози. За съжаление те потвърдиха диагнозата. За момента са предвидени 15 химиотерапии, което значи година и 2 месеца със сигурност. За съжаление, въпреки огромната помощ на хората, въпреки тази силна кампания и подкрепа, не са събрани всички средства. Болницата ни даде една страшно висока оферта от 582 хил. евро. Има събрани около 320 хил. лева по сметката на Стиви. Дали сме депозит от 200 хил. евро на болницата, за да бъдем приети. Без този депозит нямаше как Стиви да бъде настанен в болницата. Депозирани са 200 хил. евро и остатъкът, който трябва да се плати е 382 хил. евро", каза майката на Стиви - Елисавета.

Кампанията за спасяване на живота на момчето обедини безпрецедентно редица футболни клубове и бивши и настоящи играчи у нас, които се включиха в турнири, дариха артикули за търг или просто отделиха различни суми.

"Много от хората го правят защото искат и ние впоследствие разбираме за организиран турнир, за пари, които за преведени. Нямам думи, с които да благодаря на тези хора. Благодарение на тях, Стиви в момента е тук и го лекуват адекватно. Неслучайно не съм останала в България. За да се моля на хората за помощ, за да може детето ми да получи адекватно лечение, значи има причина да търся помощта на лекарите в чужбина. За съжаление постоянно се появяват едни хора, които постоянно провокират с неприятни въпроси и правят едва ли не антикампания. Насаждат мнението, че родителите на Стиви лъжат, злоупотребяват. За Бога, хора, спрете. Никой не би злоупотребил, не би играл с живота на детето си. Имайте милост малко", каза майката на Стиви.

А момчето има само една мечта - да оздравее и отново да се върне на футболния терен.

"Той не спира да говори за футбол. Ужасно много му се рита. За Стиви футболът е всичко. От мъничък това го интересува и това прави. Иска да оздравее възможно най-бързо, да се върне на терена. Това е негова мечта"

А всички, които искат да дарят, може да го направят на следната банкова сметка:

Банка ДСК , клон Перник
IBAN : BG51STSA93000028755501
BIC : STSABGSF
Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов.