на живо

Бивш футболист от ЦСКА с левкимия обедини португалското първенство (ВИДЕО)

Всички клубове от елита взеха участие в кампанията в помощ на Бернардо Тенгариня

"Днес е за теб, а утре може да е за нас". Това гласи надписа на голяма дървена кутия, която в последните дни обиколи съблекалните на всички клубове в португалската елитна футболна група. 

На пръв поглед кутията не е нищо особено. Важно е обаче, че под капака ѝ се крие надежда, приятелство и сила. Това искат да предадат на своя колега Бернардо Тенгариня колегите му.

Ако името ви се струва познато, то най-вероятно е от престоя на португалеца в ЦСКА през сезон 2012/2013. Престоят му на "Българска армия" беше кратък, а след това Тенгариня се завърна в родината си, за да облече фланелките на "Фреамунде", "Чавес" и "Боавища". 

В края на 2017 г. той сложи край на кариерата си, след като чу ужасната диагноза - левкимия. 

Неговият най-добър приятел решава, че в този труден момент трябва да подкрепи 28-годишния футболист и то по невиждан начин - обединявайки всички 18 отбора в португалското първенство.

Нито един от тимовете не се колебае и посреща с отворени обятия дървената кутия с името на Тенгариня на капака. Вътре неговите колеги слагат фланелки с подпис, снимки и пари, които да подкрепят португалеца в борбата му с коварната болест.

Обединението е безпрецедентно! Нито един от отборите дори за секунда не се колебае да изрази подкрепата си!

Самият Тенгариня разбира за жеста на своите колеги на специална вечеря. Със сълзи на очи той благодари на своите колеги не само за жеста, а и за отделеното време, силата и надеждата, с която го даряват в трудния за него момент. 

От тук нататък пътят е ясен - Бернардо ще продължи да се бори с болестта, а зад гърба си ще има цялата португалска лига, обединена срещу коварния съперник левкимията.