на живо

Бивш играч на ЦСКА с великолепен гол в страхотен мач на "Олимпико" (ВИДЕО)

"Лацио" и "Динамо" Киев направиха зрелищно равенство в Лига Европа

БГНЕС

"Лацио" и "Динамо" Киев завършиха 2:2 след великолепен първи осминафинален мач от турнира Лига Европа. Първото полувреме бе лишено от интересни ситуации, като всички попадения паднаха след почивката. "Динамо" е първият украински отбор, който не губи при гостуване на "римските орли", които до момента имаха перфектен баланс от 5 победи в 5 домакински мача срещу представители на бившата съветска република.

Най-красивият от четирите гола бе вкаран от бившия футболист на ЦСКА Жуниор Мораес. 30-годишният бразилец се появи в игра в 67-ата минута, а 12 по-късно изравни за 2:2 с брилянтен изстрел от далечно разстояние. Мораес изпълни удара без почти никаква подготовка и изненада, както защитниците, така и вратарят Томас Стракоша.

Двубоят можеше да се развие още по-добре за гостите, ако бяха удържали по-дълго време преднината си, дадена от Виктор Циганков в 52-ата минута. Атакуващият халф се разписа за 12-и път през сезона във всички турнири, но едва две минути по-късно "Лацио" успя да изравни. Фелипе Андерсон асистира на Чиро Имобиле, който отбеляза своя гол №33 за кампанията с чудесен завършващ удар. А в 62-ата минута "небесносините" осъществиха пълен обрат, когато самият Андерсон се озова в отлична позиция и изпрати топката във вратата.

Снимка: БГНЕС

Драмата продължи до последните секунди на срещата, когато Имобиле се измъкна от защитниците и чукна топката покрай вратаря, но тя се отби от страничната греда. "Римските орли" не спечелиха едва трети от последните 11 домакински мача от европейските турнири, като нямат успех и в три поредни срещи от всички надпревари.

Реваншът в Киев ще се изиграе на 15 март.