на живо

Бивш играч на "Ливърпул" продава медала и екипа от знаменития мач с "Милан"

Стив Финан е затънал в дългове

Getty Images

Едва ли има футболен фен, който е гледал финала на Шампионската лига между "Ливърпул" и "Милан" през 2005 г., и не е бил впечатлен. Едва ли има футболист, участвал в това зрелище, завършило с победа за английския тим след изпълнение на дузпи, въпреки изоставането с 0:3, който може да забрави емоцията от мача в Истанбул.

Повече от участниците в лудия сблъсък заслужено носят статуса "легенда". Играчите на "Ливърпул" пък със сигурност пазят медалите, връчени им след триумфа, на специални места вкъщи. Но не и Стив Финан, който... продава медала и екипа си от знаменития мач срещу "Милан".

Снимка: Getty Images

Финан игра през първото полувреме в Истанбул, в което тима допусна 3 попадения. Малко след почивката защитникът беше сменен заради получена контузия. Освен спечелената Шампионска лига, той може да се похвали с триумф в мача за Суперкупата на Европа, както и финалите за ФА Къп и Къмюнити шийлд през 2006 г.

Всички спечелени от него отличия сега могат да бъдат придобити от друг - от този, който даде най-много пари в портал за онлайн търгове.

Бившият ирландски национал се разделя с ценните си придобивки, тъй като е в тежко финансово състояние. Той трябва да покрие дълг от над 4 млн. паунда, записан на името на компания, която притежава заедно с брат си. След като приключи с активната си спортна кариера през 2010 г., Финан навлезе в строителния бизнес, който явно не потръгна добре.

Така че всеки, който иска да помогне на бившия футболист, е добре дошъл в търга. Стига да отдели между 12 000 и 15 000 паунда за медала, както и скромните 2500 паунда за екипа на Финан.

Снимка: Getty Images