на живо

Бивш номер 8 в света става треньор на Джокович

Радек Щепанек обяви, че се оттегля от корта по-рано този месец

Getty Images

Бившият номер 1 в световната ранглиста Новак Джокович обяви името на новия си треньор. Това носителят на 5 титли от "Мастърс" турнирите - Радек Щепанек.

Чехът, който през 2006 г. стигна до номер 8 в света, се оттегли от активната си спортна кариера по-рано този месец. 

Снимка: Getty Images

"Радек е един от моите много близки приятели в тура. Винаги съм се впечатлявал от нивото на неговата отдаденост, страст и любов към тениса. Той има огромен опит и знания и дълги години е играл тенис на най-високо ниво. Радвам се, че реши да обедини сили с нас и очаквам с нетърпение да започна да се състезавам с новия екип зад гърба ми", обяви Джокович на официалния си сайт.

Джокович в момента лекува контузия в лакътя и не е играл в турнири от края на юли. В момента той е 12-ти в света и е без постоянен треньор от началото на май, когато се раздели с дългогодишния си наставник Мариан Вайда.

Сърбинът призна, че сега се е спрял на Щепанек по съвет на бившия си колега и носител на 8 титли от Големия шлем - Андре Агаси. Американецът също ще играе важна роля в щаба на Ноле. Той ще му бъде съветник за турнирите от Големия шлем.

"Сигурен съм, че двамата ще работят добре заедно. Новият сезон наближава и пред мен има дълъг път, за да се върна там, където бях", сподели очакванията си бившият номер 1.