на живо

Бивш шампион с ЦСКА е бил на борда на падналия самолет

Филипе Машадо подписа с тима на "Шапекоензе" в началото на сезона

Бившият футболист на ЦСКА и шампион на България с "червените" през 2008 г. - Фелипе Машадо, е бил на борда на разбилия се в Колумбия самолет, който превозваше бразилския футболен отбор "Шапекоензе". Той е публикувал снимка в личния си профил в Инстаграм минути преди да излети със злополучния полет.

Снимка: Instagram

32-годишният бивш играч на "армейците" премина в отбора в началото на сезона, като изигра 19 мача и вкара 1 гол за новия си тим.

През 2007 г. Машадо премина на стадион "Българска армия" и игра до 2009 г. за ЦСКА. За този период той взе участие в 37 мача и вкара 2 гола.

Едно от попаденията си Машадо отбеляза срещу "вечния враг" на "червените" - "Левски" на 2 декември 2007 г. Именно то донесе трите точки на "армейците" при победата с 1:0.

Машадо и съпругата му Алине имат една дъщеря.

Самолетът в футболистите на "Шапекоензе" се разби в близост до връх Ел Кордо в местността Ла Унион в Комумбия. На борда му са били 72-ма души. Властите в страната съобщават за шестима оцелели.

Бразилските футболисти са пътували за първа среща от финала на Копа Судамерикана - турнир, еквивалент на Лига Европа в Южна Америка, срещу „Атлетико Национал”.