на живо

Бивш треньор на "Левски" вариант за шеф на детско-юношеската школа

Ратко Достанич може да се завърне на стадион "Георги Аспарухов"

Бившият треньор на "Левски" Ратко Достанич е получил предложение от ръководството на "сините" да се завърне в клуба като шеф на детско-юношеската школа, съобщава БТА. 

За последно 59-годишният сърбин ръководи гръцкия третодивизионен "Ники Волос". 

За Достанич това няма да е първи път, в който ръководи школа за млади таланти. През 2009 г. той беше на тази позиция в "Цървена звезда", а след това зае треньорския пост в мъжкия отбор.

Сърбинът не е ново име на стадион "Георги Аспарухов". Той беше помощник треньор на Славолюб Муслин в периода март 2002 - април 2003. 

През есента на 2009 г. той стана треньор на "сините", но се задържа за кратко. След 15 мача начело той постигна едва 4 победи. Въпреки това той спечели един трофей с "Левски" - Суперкупата на България след победа над "Литекс" с 1:0. 

В момента директор на Детско юношеската школа на "Левски" е Даниел Боримиров. При смяната на ръководството на клуба и назначаването на Павел Колев за изпълнителен директор в началото на 2019 г. се заговори и за промяна на този пост. Още тогава информациите бяха, че новият шеф на школата ще е чужденец.