на живо

Бивш вратар на "Юнайтед" отчая Златан и компания, Моуриньо изгонен на трибуните

"Червените дяволи" доминираха, но така и не успяха да отбележат във вратата на "Бърнли"

Getty Images

"Манчестър Юнайтед" не успя да победи "Бърнли" на своя "Олд Трафорд" в мач от 10-я кръг на английската Висша лига. Двубоят завърши при резултат 0:0.

Срещата започна с натиск на домакините и още в първите секунди Златан Ибрахимович пропусна добър шанс да изведе тима си напред. В 5-ата минута пък Хуан Мата също стреля силно, но вратарят на "Бърнли" Том Хийтън се отличи със страхотно спасяване.

В 17-ата минута шведът шутира, но отново Хийтън бе добре позициониран. Няколко минути по-късно Хуан Мата бе изведен на добра позиция от Ибрахимович, но изстрелът му бе избит в корнер. До края на първата част темпото на игра спадна, а отличен удар с глава на Джеси Лингард бе спасен по великолепен начин от вратаря на "виненочервените". 

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо бе изгонен на трибуните, след като репликира остро съдията Марк Клатенбърг, който не отсъди дузпа за "червените" в края на първите 45 минути.

Второто полувреме започна по абсолютно идентичен начин. Само до 60-ата минута отборът от Манчестър на три пъти изпусна чисти положения за гол, като отново Мата и Ибрахимович не успяха да се възползват по най-добрия начин.

В 67-ата минута за пореден път испанският плеймейкър в тима на Моуриньо Хуан Мата бе близо да открие резултата. След лошо изчистена топка от защитата на "Бърнли", коженото кълбо се озова в Мата, който стреля, но ударът му срещна левия страничен стълб на вратата. Още в следващата атака пък таранът на "Юнайтед" Ибрахимович нацели напречната греда.

Снимка: Getty Images

Така се стигна и до 68-ата минута, когато домакините останаха с човек по-малко. Андер Ерера не прецени добре шпагата си и влезе с двата крака напред при единоборство, а Клатенбърг бе категоричен и изгони баския футболист. 

Дори и с 10 човека на терена "червените дяволи" продължиха офанзивата си към вратата на превърналия се в герой Хийтън. В 87-ата минута рекордната покупка в тима на Моуриньо Пол Погба намери по страхотен начин Златан Ибрахимович, който от около 2 метра стреля над вратата. В добавеното от съдията 5-минутно продължение появилият се през втората част Уейн Руни също стреля високо над вратата.

За звездната селекция на "Юнайтед" това бе 4-ти пореден двубой без победа във Висшата лига на Англия и така тимът на Моуриньо се свлече до 8-ото място във временото класиране. "Бърнли" пък е 13-ти с актив от 11 точки.