на живо

Бивша Югославия в редиците на "Малмьо" (ВИДЕО)

Футболисти от Сърбия, Хърватия и Босна и Херцеговина "съжителстват" в съблекалнята на противника на "Лудогорец"

Бивша Югославия в редиците на "Малмьо" (ВИДЕО)

Югославия в пълния си състав - Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Словения, Черна гора и двете автономни области Косово и Войводина, престана да съществува през 1991 г. Тогава избухна първата война, а след нея последваха още, и още, и още... 

Тези конфликти и типичният балкански нрав изправиха един срещу друг с невъобразима агресия няколко славянски народа. Струните на омразата отекват и днес на Балканите, въпреки че за щастие войните спряха. В една шведска съблекалня обаче агресия няма. Става дума за тази на съперника на "Лудогорец" в плейофа за класиране в групите на Шампионската лига. 

Гледайте "Малмьо" - "Лудогорец" пряко по bTV Action от 20:30 ч. днес (18 август)!

В състава на шведите личат имената на Ален Ахмедходжич и Ади Налич от Босна и Херцеговина, Велко Бирманчевич от Сърбия и Антонио Чолак от Хърватия. 

Всички те се разбират без проблем. И явно без да ги интересуват старите политически вражди. 

"Моят отбор е този на бъдещето. Знам, че не е лесна задача в състава ми да има хърватин, сърбин и двама босненци. Бил съм в много страни, имал съм възможността да опозная различни култури. Това ми е помогнало да намеря общия език с футболистите в тима. По този начин постигам и разбирателство с всеки от играчите", разкрива тайната си треньорът на "Малмьо" Йон Дал Томасон - победител в Шампионската лига с "Милан" от сезон 2002/2003.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Antonio Colak (@antonio_colak)

Балканската нишка обаче не спира до тук! "Малмьо" е начална точка на кариерата на един от най-великите футболисти, които продължават да се изявяват на терена и днес - Златан Ибрахимович. За неговите балкански корени може да се говори много, а той и днес не забравя, че родителите му са от Босна и Херцеговина. Поне това можем да заключим от музикалния му вкус. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Adi Nalić (@adinalic)

Дали тази балканска сила ще бъде от полза на шведите срещу българския тим днес?

Гледайте "Малмьо" - "Лудогорец" пряко по bTV Action от 21:30 ч. на 18 август!