на живо

Бившият футболист на ЦСКА, който празнува с "Палмейрас" (ВИДЕО)

Тиаго Силва си спомни времената, когато носеше фланелката на шампиона на Копа Либертадорес

Бившият футболист на ЦСКА, който празнува с "Палмейрас" (ВИДЕО)

Един добре познат у нас футболист празнува успеха на... "Палмейрас". Тиаго Силва беше сред милионите щастливци, които видяха как "Зелените" триумфираха за втора поредна година в турнира за Копа Либертадорес. 

На финала бившият тим на бразилеца победи "Фламенго" с 2:1. Игралият в "Литекс" (2001-2004 г.) и ЦСКА (2004-2007 г.) Тиаго Силва отпразнува с танци и песни, но у дома.  

"Не съм излизал навън, за да купонясвам. Бях с приятели вкъщи. Напихме се, чухме се с другите колеги. Всеки е в своята къща, направихме видео. Беше специално. Вече сме на години и нямаме толкова енергия да излизаме напред-назад. Всички сме много щастливи, защото все пак сме част от голямата история. Празнуваме по своя начин - различен, от когато бяхме шампиони през 1999 г.", каза той.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tiago Silva (@tiagosilvatk)

Футболната кариера на защитника започва именно в "Палмейрас" през 1998 г. Година по-късно той и съотборниците му печелят Копа Либертадорес под ръководството на Луиш Фелипе Сколари, побеждавайки колумбийския "Депортиво" Кали. 

У нас става шампион на България с ЦСКА през сезон 2004/2005, както и носител на Купата на страната през сезон 2003/2004 (с "Литекс") и 2005/2006 (с ЦСКА).

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tiago Silva (@tiagosilvatk)

Силва има българско гражданство. Той играе в контрола срещу Турция за "лъвовете" през 2005 г., но получава забрана от ФИФА да участва в официални мачове, тъй като има срещи за младежки и юношески формации на Бразилия.