на живо

Бившите собственици на "Левски": Дадохме много пари, искат да ни очернят

Тонев, Иванов и Ангелов отричат да си търсят заемите, отпуснати на клуба

Бившите собственици на "Левски" - Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов, категорично отрекоха да искат от клуба заемите, отпуснати при тяхното управление. Тримата притежаваха акциите след оттеглянето на Тодор Батков през лятото на 2015 г. до идването на Спас Русев през миналия август.

През последните седмици новото ръководство неколкократно изнесе информация за задълженията на "сините". В графата са именно и заеми към Тонев, Иванов и Ангелов.

Тримата разпространиха писмо, в което окачествяват всичко това като спекулации и клевети с цел очерняне на техните имена. Те приложиха и справка за сумите, дадени в клуба през въпросната година - над 1,5 млн. лв. от рекламни договори и дарения и 814 000 лв. под формата на заеми. Освен това погасените стари задължения са в размер на близо 2,9 млн. лв.

Предлагаме ви целия текст без редакторска намеса:

Левскари!

Обръщаме се към Вас поради множеството спекулации и клевети по наш адрес.

В периода, в който ние бяхме мажоритарни собственици, сме финансирали „ПФК Левски“ по различни начини, а именно чрез: рекламни договори с наши фирми, дарения и лични заеми, което не е било тайна и не е било крито никога и от никого. На вашето внимание представяме следната информация:

Информацията, че сме си търсили заемите от Левски е провокация с цел очерняне на нашите имена, твърдение, което беше ясно отречено от изпълнителните директори Красимир Иванов и Диана Иванова, на срещата в зала Универсиада, но някои медии решиха да я изкривят с подвеждащи заглавия, в полза на кого и под чий натиск не знаем. Тези заеми не са били тема на разговор между нас и сегашното ръководство в нито един момент.

Отговорно заявяваме и държим да знаете е, че никога няма да поставим клуба в неизгодна ситуация, поставяйки личните си интереси и его пред тези на „Левски“! Именно поради тази причина наши фирми продължават да са рекламодатели и да подпомагат финансово Левски, защото името ни задължава, а интересите и състоянието на клуба са по-важни от нас!

В тези времена, на недоверие и несигурност, се надяваме левскарската общност да спре да обръща внимание на слухове и провокации, а да прояви здрав разум и да се обедини и подкрепи клуба и ръководството!

Успех и само Левски!!!

Иво Тонев, Николай Иванов, Александър Ангелов