на живо

Благодарим ви, Матс, Томас, Жером! (СНИМКИ)

Фенклубът на Германия се сбогува с тримата си любимци

Фенклубът на националния отбор на Германия по футбол се раздели подобаващо с трима световни шампиони. По време на приятелската среща между Маншанфа и Сърбия снощи във Волфсбург привържениците направиха красива хореография, с която благодариха на Томас Мюлер, Матс Хумелс и Жером Боатенг за вярната и отдадена служба през последните години.

Тримата футболисти на "Байерн" Мюнхен бяха с основна заслуга за спечелването на световната титла в Бразилия през 2014 г., но преди няколко седмици селекционерът на Германия Йоахим Льов обяви, че те повече няма да бъдат част от националния отбор. Причината - подмладяване на тима след провала на Мондиал 2018 и незадоволителното представяне в турнира Лигата на нациите.

Хореографията бе реализирана в бяло и черно, а надписът бе кратък, но силен: "Благодаря! 5-13-17". Числата изобразяват номерата, с които Хумелс, Мюлер и Боатенг защитаваха цветовете на националния отбор.

Боатенг публикува в Туитър кадър от хореографията и благодари за феновете.

Германия завърши 1:1 със Сърбия, а в неделя избраниците на Льов гостуват на Холандия в първия мач от квалификациите за Евро 2020.