на живо

Благой Георгиев с шедьовър срещу "Криля Советов" (ВИДЕО)

Българинът откри резултата в срещата

Facebook

Благой Георгиев вкара красив гол от пряк свободен удар при равенството на "Оренбург" 1:1 срещу "Криля Советов" в мач от 26-ия кръг на руското първенство по футбол. След тази среща отборът на юношата на "Славия" се изкачи на 13-о място в класирането, като само четири кръга преди края заема позиция за плейоф за оставане в елита.

Георгиев бе един от най-добрите футболисти на "Оренбург" и почти донесе победата за своя тим, след като в 69-та минута си изработи нарушение на около 25 метра от наказателното поле и вкара топката във вратата на гостите със страхотен удар над стената в горния ляв ъгъл. Неговият съотборник Андрей Малих обаче събори Сергей Корниленко в наказателното поле в 84-та минута и една по-късно Дмитрий Ятченко оформи крайния резултат.

"Оренбург" ще играе плейоф за оставане в елита, а съперник ще бъде завършилият на трето или четвърто място във втора дивизия. В момента на тези позиции са "Енисей" и "Спартак-2", но вместо московския тим в решителния мач би трябвало да играе петият СКА "Хабаровск". Другият елитен отбор в плейофите за оставане ще бъде "Криля Советов".