на живо

Благой Тодев: Сезонът беше интересен. Надявам се догодина да съм световен шампион

Биатлонистът беше гост в предаването "Преди обед"

Благой Тодев: Сезонът беше интересен. Надявам се догодина да съм световен шампион

Сребърен медал от световно, титла от европейско при младежите и дебютно участие на олимпийски игри. Сезонът за младият биатлонист Благой Тодев. 

"За втора година съм в Световната купа за мъже. Интересно ми е с всичките тези пътувания. Да, много е тежко на моменти. Тази година - от олимпийските игри в Токио, през САЩ, всичките тези пътувания с толкова сложни ситуации...", разказа той в предаването "Преди обед". 

"Предстои ни дълъг период на подготовка през летния сезон. Към момента не съм си поставял конкретни цели. Имам амбиции за по-често влизане в топ 40 и евентуално световен шампион догодина при младежите", добави той.

Благой Тодев попадна под светлините на прожекторите не само със спортните си успехи, а и с благородния жест да предостави медала си от европейското на търг, за да помогне на медицинската сестра Нели Гълъбова, която е диагностицирана с онкологично заболяване.

"Малко преди европейското първенство се чух със семейството ми, с майка ми и сестра ми и те ми казаха, че точно тази жена е болна от рак. Тя е помагала на баба ми. Аз много бегли спомени имам от нея, но си казах, че трябва да направя нещо. Съответно вложих повече усилия в състезанието. Знаех, че трябва да взема медал, за да мога да помогна по някакъв начин. Това е нещо, което ме дърпаше напред към победата", разказа той.

Емоционалната му среща с Нели и как карантината му помогна са си намери... приятелка може да видите във видеото!