на живо

Близък до Гризман: Меси е тиранин

Бившият агент на французина засипа с обвинения капитана на "Барселона"

Getty Images

Бившият агент на Антоан Гризман - Ерик Олхац, засипа със сериозни обвинения капитана на "Барселона" Лионел Меси. Олхац определи аржентинската суперзвезда като "тиранин" в съблекалнята на каталунците.

"Антоан пристигна в клуб с големи проблеми, в който Меси контролира всичко. Той е едновременно и император, и монарх и не гледаше с добро око на идването на Антоан. Винаги чуваме как Антоан казва, че няма проблеми с Меси, но така и не сме чули Меси да казва, че няма проблем с Гризман", заяви агентът пред France Football.

Снимка: Reuters

"Меси е тиранин в съблекалнята. Или си с него, или си срещу него. Гризман се опитва да решава проблемите си единствено на терена. Никога не би влязъл в конфликт с някого. Той не е такъв и това не е заради липса на характер. Той обича футбола, това е. Не иска да се кара с никого", каза още бившият агент на Гризман.

Според Олхац, който прекратява съвместната си работа със световния шампион през 2017 г., желанието на Меси да напусне "Камп Ноу" през лятото е било само още един начин да наложи контрола си върху клуба.

Снимка: Getty Images

Първата година на Гризман при каталунците не премина гладко. След трансфера от "Атлетико" Мадрид, френският национал вкара 15 гола в 48 мача в кампанията, която приключи със срамното поражение с 2:8 от "Байерн" Мюнхен на 1/4-финалите в Шампионската лига.

През сезон 2019/20 треньорът Ернесто Валверде, при който Гризман пристигна, бе заменен от Кике Сетиен.

Снимка: Getty Images

Бившият наставник на "Бетис" пък бе уволнен след гореспоменатата загуба от баварците. Назначен бе Роналд Куман, а няколко месеца по-късно президентът Хосеп Мария Бартомеу подаде оставка вследствие на финансовата криза, застигнала клуба, и разрива в отношенията с Меси.