на живо

Близнаци бранят честта на "Славия" (ВИДЕО)

Петко и Андреа Христови са сред откритията на сезона у нас

bTV

Те са само на по 17 години, но вече са неизменна част от титулярния състав на най-стария столичен клуб - "Славия". Петко и Андреа Христови са сред откритията на футболния сезон у нас и добър пример за своите връстници. 

Близнаците се подвизават в защитата на "белите", а мечтите им ги водят към Испания и грандове като "Реал" Мадрид и "Барселона". 

"Няма значение възрастта. Важно е да даваш всичко от себе си. Ако имаш талант, ще си проличи, че имаш място в мъжкия отбор", уверен е Андреа, който има 8 мача с екипа на "белите" и е записал една асистенция в сметката си.

Брат му Петко пък има 18 мача за "Славия" и един гол във вратата на "Локомотив" Пловдив. Представянето му пък го нареди на челно място в престижната класация за млади таланти на Международния център за спортни изследвания. 

Снимка: Lap.bg

За близнаците настоящия сезон е дебютен в мъжкия футбол. До миналата година те се подвизаваха в юношеските формации на "белите", а кариерата си стартират в "Левски".

"Израснаха много. Дано да вървят така. Като гледам националните гарнитури, те имат място в младежката и в мъжката", доволен е собственикът на "Славия" - Венцеслав Стефанов.