на живо

Бой в ложите във Втора лига, пребиха брата на собственика на "Хебър" (СНИМКИ)

Грозни сцени на стадиона в кв. "Надежда"

Грозни сцени на двубоя между "Локомотив" София и "Хебър" във Втора лига, завършил с драматично равенство 3:3. Фенове на "железничарите" са нахлули във ВИП ложата на стадиона в кв. "Надежда" и се стигнало до сблъсъци. Пострадал е братът на собственика на гостите от "Хебър" Иван Папазов - Красимир. Той е бил целият в кръв, има и съмнения за счупен нос.

Мачът между два от водещите отбори във Втора лига бе зрелищен - пазарджиклии поведоха, "Локомотив" стигна до обрат и 3:1, но "Хебър" изравни в края. Именно попадението за 3:3 предизвикало скандала и сблъсъците.

На стадиона не е имало нито един полицай, а охраната на двубоя е била поета изцяло от частна фирма.

Красимир Папазов след нападението:

Снимка: Plovdivderby.com

Пред bTV собственикът на "Хебър" Иван Папазов изрази възмущението си от поведението на феновете на домакините и призова "Локомотив" София да бъде изваден от Втора лига. Ако това не се случи, босът на пазарджиклии обяви, че ще извади своя тим от групата.

"Аз не знаех, че нямам право да извикам и да се израдвам. Това ги провокира Бойчо Величков и сина му. Оттам скочиха на брат ми, удариха един от хората с нас. Нахлуха във ВИП-а 100 човека с бокс, с маски, с качулки. В момента брат ми е със счупен нос", коментира Иван Папазов.

"Наистина е неприятно, каквато и вина да имат те и каквото и да са се опитали да предизвикат. Нашите фенове нямат право да действат по този начин. С хора от полицията гледаме камерите, ще извадим записите. Камери има, но не и във ВИП-а. Ще съдействаме, ако може да се види точно кои са виновни", заяви пред bTV обвиненият от Папазов - Бойчо Величков, който е директор на "Локомотив" София.

Тагове: