на живо

Боян Йорданов и пълен дебютант в националния за контролите с Русия (ВИДЕО)

След това момчетата на Пламен Константинов заминават за първите си мачове от Лигата на нациите

bTV

Боян Йорданов - бронзовият медалист от световното първенство през 2006 г., ще бъде жокерът в ръкава на националния селекционер на мъжкия тим по волейбол Пламен Константинов за предстоящите мачове от Лигата на нациите. 35-годишният диагонал ще замени контузения Цветан Соколов, който ще претърпи операция на коляното и ще отсъства от игрището 6 месеца.

"Като цяло ми се играе страшно много волейбол, защото виждам, че не ми остава толкова много бъдеще в кариерата. Затова гледам да използвам всеки един момент да се забавлявам и да се наслаждавам на играта", каза Йорданов на летище "София".

Той замина заедно с другите избраници на Константинов за Москва, където "лъвовете" ще изиграят две контроли срещу Русия. Те ще са последни проверки преди началото на Лигата на нациите. От Русия националите пътуват за Китай, където ще са първите им мачове от надпреварата. Те ще са срещу домакините, Аржентина и САЩ.

"Няма да се вайкаме и да се оплакваме. Имаме си някакви проблеми, но ще си гоним целите с тази група, която имаме. На мен лично като колектив са ми симпатични и ми харесват. Виждам, че има ентусиазъм. Момчетата са настроени позитивно. Надявам се да са здрави. Стигат ни вече травмите", каза селекционерът на заминаване.

От състава отсъстват двама от центровете - Николай Николов и Теодор Тодоров, които също не са в добро здравословно състояние.

Вместо тях с националната фланелка ще дебютира 22-годишният Илия Петков от "Нефтохимик". 

Ето и пълния списък на Константинов:

Разпределители: Георги Братоев, Георги Сеганов

Посрещачи: Николай Пенчев, Розалин Пенчев, Тодор Скримов, Валентин Братоев

Центрове: Виктор Йосифов, Светослав Гоцев, Илия Петков, Алекс Грозданов 

Диагонали: Боян Йорданов, Николай Учиков

Либеро: Теодор Салпаров, Владислав Иванов