на живо

Боян Йоргачевич: От Охрид до Черно море има нещо свято - "Левски" (ВИДЕО)

Вратарят на "сините" слага край на кариерата си

Вратарят на "Левски" Боян Йоргачевич се сбогува с феновете на "сините" на специална церемония, организирана от Националния клуб на привържениците. 35-годишният футболист през сълзи обяви, че слага край на кариерата си, но завинаги ще остане левскар и ще подкрепя отбора.

"По този начин мога да се отплатя на феновете, на всички. Мисля, че заслужават. Ако бях отишъл в друг отбор, нямаше да има емоция. Имам 4 деца, ще се посветя на тях. Искам да научи сина си, че съм играл за един много голям отбор и че на Балканите има нещо свято, то се намира в България. От Охрид до Черно море има нещо, което се пренася от поколение на поколение, от дядо на баща, от баща на син, това е "Левски". Утре ще го кажа и на стадиона. Нека моите деца знаят за какъв голям отбор съм играл и къде си оставих сърцето", каза футболиста. 

Снимка: bTV

На срещата с феновете, която се състоя ден преди дербито срещу "Лудогорец", присъстваха над 100 фена, които посрещнаха Йоргачевич с аплодисменти и скандирания. Те подариха на футболиста, който взе участие в 61 официални мача на "сините", икони и го поканиха на трибуните.

"Това беше най-трудният ми момент в "Левски". Не очаквах, че толкова хора ще дойдат тук заради мен. Изненадан съм и съм много емоционален. От една страна много съжалявам, че се разделям с отбора, с който ме свърза живота. Няма как да го пресметнеш предварително. Бях в един от най-добрите клубове на Балканите. Той ще си остане моята много голяма любов, завинаги ще бъде в сърцето ми. Ще продължа да подкрепям отбора си, докато съм жив. Без значение дали съм тук или не, завинаги ще остана левскар", обеща Йоргачевич.

Той ще се появи на терена на стадион "Георги Аспарухов" за последен път утре (6 септември), за да направи почетна обиколка пред пълните трибуни. 

"Благодаря на феновете за подкрепата, която ми оказваха през тези две години и половина. Нека бъдат живи, защото, докато има хора в България и докато живеят и те, ще живее "Левски", завърши стражът на "сините".