на живо

Боян Йоргачевич: Знаем какво трябва да направим (ВИДЕО)

Вратарят на "Левски" е категоричен, че отборът трябва да изиграе реванша срещу "Марибор" умно и без излишни емоции

"Резултатът 0:0 може да донесе и малко напрежение, но пък ние имаме добър отбор и знаем какво трябва да направим."


Това заяви стражът на "Левски" Боян Йоргачевич в интервю пред пресаташето на "сините" Петър Мисов и клубната телевизия преди реванша от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу "Марибор". 

Двубоят е в четвъртък от 20:00 ч. на ст. "Георги Аспарухов" и ще бъде предаван пряко по bTV.

"Трябва да отиграем умно тази среща, по начина, по който го направихме в първата. Това за нас е просто второто полувреме, все още нищо не е решено. Имаме още малко време до мача, в което да помислим какво трябва да направим", каза още Йоргачевич.  

Според опитния 34-годишен бивш вратар на белгийските "Брюж" и "Гент" препълненият с фенове стадион "Георги Аспарухов" ще е важен фактор в битката срещу 13-кратния словенски шампион. 

Снимка: Lap.bg
"Имаме двама-трима опитни играчи. Всички останали са млади момчета и в златната възраст за футбола. Няма какво да се плашим, предстои ни най-лесното - да изиграем мача. Особено пред пълен стадион, който ти носи 90 минути повече сила. Дори и да си мислиш, че не можеш да направиш нещо, стадионът ти помага да го направиш.

Даже за мен, за младите ще е по-лесно пред пълните трибуни. Това е причината да се играе футболът - пълните стадиони. Затова всеки трябва да се отпусне и да покаже качествата си в максимална степен", заяви сърбинът.
Йоргачевич също така благодари на всички привърженици за подкрепата им в първия мач в Словения.

"Публиката ще ни даде криле, няма какво да говорим за нея. Като кажеш български футбол и се сещаш единствено за феновете на "Левски" и ги виждаш какво правят всеки мач. Няма значение дали двубоят е за първенство, купа или Европа.

Какво да кажа за тези хора, те са се доказали. В Словения всички се чувствахме така, все едно играем у дома. Искам да благодаря на всички фенове, които ни подкрепиха там и ни дадоха сили, сега очаквам същото от тях, само където ще е десет пъти по-голяма подкрепата", каза стражът.

Видео: