на живо

Бойко Борисов: Враждата между Божков и Ганчев разделя ЦСКА

Премиерът на България заяви, че двете дружества трябва да решат какво искат

bTV

Премиерът Бойко Борисов коментира сагата около двете дружества с името ЦСКА. Политикът беше категоричен, че нито държавата, нито футболният съюз могат да разрешат дилемата на феновете.

„Винаги, когато има разделение нещо ме притеснява. Факт е, че феновете на ЦСКА искаха да участват в „А” група. Факт е, че сега има две дружества, които могат да играят, където си искат и всъщност въпросът вече не е във футболния съюз, не е в държавата, не е където и да било. Той е само в сърцата на ЦСКА”, каза Борисов

Премиерът заяви, че ЦСКА – София има пълното право да играе в „А” група и че Васил Божков и Гриша Ганчев са единствените виновници са разцеплението на „червените” привърженици.

„Пишат ми всеки ден писма. Това, което взе Купата на България, какво дружество е? Тогава на трибуните си спомням стоеше Гриша Ганчев, нямаше никого от тези, които ми писаха писмата. Кое е автентичното ЦСКА тогава?”, продължи той.

„На Гриша Ганчев публиката му ръкопляскаше и го кандидатираше за президент и сега той има право да играе в „А” група. Цесекарите да се съберат и да си решат какво искат. Разбра се, че враждата между Божков и Ганчев е такава, че разделя ЦСКА, никой друг”, категоричен бе премиерът.

При въпрос за стадион „Българска армия”, който също не може да бъде разделен, както от дружествата, така и от феновете,  Борисов отговори нееднозначно, като заяви, че там ще играе единствено отборът на ЦСКА.

На стадиона на ЦСКА, трябва да играе ЦСКА. Нито ще отиде Локомотив, нито Левски там. Да се разберат, в края на краищата кой да им е арбитър. Законът е такъв.”

Снимка: bTV

Бойко Борисов коментира и новия изкуствен терен на Локомотив (София), който беше официално открит днес.

„Преди поне няколко деситилетия тук беше една кал, а знайни и незнайни търговци си бяха турили сергиите с гащите и говореха, че правят футбол. Затова изпадна Локомотив в „А”-окръжна. Това е един пример за другите президенти на футболни клубове. Аз съм готов догодина от бюджета и 100 млн. да заделя само за футбол”, каза политикът.

Накрая, премиерът на България обяви за всички, които днес са в еуфория от предстоящия финал, кой е отборът, който е подкрепял на Евро 2016.

 „Нито един резултат не познах на това европейско първенство. Бях за Хърватия , но те отдавна отпаднаха”, завърши Борисов.