на живо

Бокс по време на пандемия (ВИДЕО)

Животът в Никарагуа не е засегнат от COVID-19

Бокс по време на пандемия (ВИДЕО)

Спортно събитие с хиляди зрители в условията на коронавирус? Възможно е... и дори нещо повече - ще се състои тази нощ в столицата на Никарагуа - Манагуа. Боксовите фенове ще се насладят на гала вечер с 8 двубоя.

Според официалните сведения на местното правителство, в страната са регистрирани едва 11 случая на COVID-19, починали са трима души.

Мачовете от футболното първенство все още се играят, а боксовата гала вечер ще бъде в един от най-големите спортни центрове в страната - "Алексис Аргуейо", който е с капацитет повече от 8000 седящи места. Организаторите гарантират спазването на всички противоепидемиологически действия - зрителите ще сядат на метър един от друг, на входа на залата ще се мери температурата на всеки посетител.

Спортният репортер Мигел Мендоса не приема присъствието на фенове за правилно. "Организаторите, а и властите, според мен, искат да покажат с това събитие, че пандемията у нас е под контрол, че има отговорна здравна система. Не разбирам обаче защо трябва да присъстват зрители. Нека двубоите се излъчват по телевизията, за да няма струпване на хора.", каза той.

Мерки за защита бяха предприети и в петък по време на официалния кантар. Боксьорите освен по задължителните боксерки бяха още с маски и латексови ръкавици.

bTV призовава: останете си вкъщи!