на живо

Боксов мач за титлата в средна категория завърши наравно

Канело Алварес и Генади Головкин не успяха да се победят в 12 рунда

Getty Images

Казахстанският боксьор Генадий Головкин (37 победи, 33 с нокаут) защити световната си титла по бокс в средна категория (до 72,6 кг) във версии Световна боксова асоциация (WBA), Световен боксов съвет (WBC) и Международна боксова федерация (IBF). В 12-рундов мач, който се проведе в Лас Вегас, Головкин завърши наравно със Саул Алварес (49 победи, 34 с нокаут) от Мексико и по този начин запази титлата си.

Един от съдиите даде победа за Алварес със 118:110 точки, другият за Головкин - 115:113, а третият наравно 114:114.

Снимка: Getty Images

35-годишният казахстанец започна мача по-активно, докато Алварес отначало само се защитаваше, но в края на първия рунд вече започна и той да нанася удари. След 6-ия рунд Алварес се умори и казахстанският шампион започна да атакува бързо, но и неговите сили привършиха и в последните части от мача двамата бяха равностойни. Така съдиите решиха да присъдят равен резултат.

Преди мача мексиканският боксьор заяви, че при победа ще се откаже от пояса заради конфликт с хората от WBC. Иначе двамата ще получат рекордни хонорари за мач от тази категория - по 15 милиона на човек, както и още пари от приходите от билети и телевизионни права. Казахстанецът защитава титлата си за 19-и път във WBA, която притежава от 2010-а година, за пети път в IBF и за трети във WBC.

Снимка: Getty Images

След края на мача и двамата изразиха готовност да им бъде организиран реванш, за да докажат претенциите си или съответно притежанието на поясите.