на живо

Боксови легенди оптимисти за успех на Кубрат Пулев (ВИДЕО)

Битката от средна дистанция ще бъде решаваща

БГНЕС

Легендите на българския бокс Петър Лесов, Ангел Ангелов, Даниел Петров, Георги Стоименов, Цачо Андрейковски, Емил Чупренски изразиха оптимизъм, че Кубрат Пулев ще триумфира в двубоя срещу световния шампион Владимир Кличко.

"Всичко е възможно. Това е боксът. Мисля, че Кубрат ще сложи край на кариерата на Кличко. Българинът играе успешно и двата стила - може да отстъпва, може и да напада. Някой път прави грешката да се хвърля непредпазен. Преимуществото на Кличко е, че е по-остър, по-опитен боксьор. Стар вълк е, боец. Пулев трябва да търси много точни удари в главата и да е по-прибран в атака", заяви олимпийският шампион от Атланта 1996 Даниел Петров.

"И двамата са еднотипни боксьори. И двамата играят от дистанция. Но това е хубаво. Досега Кличко не съм го виждал да играе от средна и близка дистанция. Затова Кубрат Пулев трябва да търси средната дистанция, за да може да спечели", каза Петър Лесов, шампион от Олимпийските игри през 1980-а година.

"Най-важна е психическата устойчивост. Ще има тактическо надиграване. Стилът им е горе-долу еднакъв. Който не се подведе в първите 2-3 рунда по тактиката на противника, това ще бъде предпоставка за краен успех", заяви Ангел Ангелов, носител на сребърен медал от Олимпиадата през 1972-а година.