на живо

Болезнено равенство за България на старта на Лигата на нациите

"Лъвовете" изпуснаха победата срещу Ирландия у дома

Националният отбор на България по футбол започна участието си във второто издание на турнира на УЕФА Лига на нациите с равенство 1:1 с Република Ирландия.

Избраниците на селекционера Георги Дерменджиев успяха да поведат в резултата в началото на първото полувреме с попадение на Божидар Краев, но допуснаха изравняване в добавеното време. Гола за Ирландия вкара Шейн Дъфи.

Снимка: Lap.bg

Двата отбора започнаха предпазливо първото полувреме пред празните трибуни на стадион „Васил Левски“. Все пак ирландците имаха леко преимущество, като част от по-опасните им атаки дойдоха след грешки на българите. За „лъвовете“ най-близо до попадение беше Тодор Неделев, но опитът му за прехвърлящ удар не се увенча с успех.

Второто полувреме започна по мечтан начин за "лъвовете". В 56-ата минута Тодор Неделев даде ювелирен пас на Божидар Краев, който майсторски се измъкна от противниковата защита и прати топката във вратата на Ирландия. За нападателя на датския „Мидтиланд“ това е трето попадение в фланелката на България.

Снимка: Lap.bg

След гола мачът се накъса от смени и нарушения, като Бирсент Карагарен изпусна да удвои преднината на домакините. В последните минути на срещата футболистите на Ирландия все по-често поглеждаха към българската врата. Така се стигна до третата минута на продължението, когато Шейн Дъфи изравни с глава.

Снимка: Lap.bg

В другия мач от групата Уелс победи Финландия с 1:0 като гост. Така "драконите" са първи в четворката, следвани от България и Република Ирландия с по 1 точка. 

В неделя (6 септември) "лъвовете" гостуват на Уелс в Кардиф.