на живо

Болт излиза за „Юнайтед” срещу „Барса”

Светкавицата обаче трябва да се възстанови от травмата си до 2 септември

Юсейн Болт ще получи шанс да осъществи една от големите си мечти - да облече екипа на „Манчестър Юнайтед”. Това обаче ще стане само ако Светкавицата се възстанови навреме от контузията, която получи при последното бягане в кариерата си - в щафетата на 4 по 100 метра на световното първенство по лека атлетика в Лондон.

Болт получи покана за отбора на легендите на „Юнайтед”, който ще се изправи срещу величията на „Барселона” на 2 септември на „Олд Трафорд”. Така Юсейн има по-малко от три седмици, за да превъзмогне своята травма.

Осемкратният олимпийски шампион е голям фен на „червените дяволи” и доста пъти е споделял амбицията си да се прехвърли в професионалния футбол. Ето че след края на атлетическата си кариера той най-после ще може да излезе на сцената в Театъра на мечтите.

При предишната си визита на „Олд Трафорд” през 2012 г. Юсейн позира с фланелка с надпис Bolt 9.63, посветен на шампионското му време на 100 метра от олимпийските игри в Лондон.

Бившият капитан на „Юнайтед” Брайън Робсън ще влезе в ролята на мениджър на домакините, а в състава попаднаха Анди Коул, Едвин ван дер Сар, Пол Скоулс, Дуайт Йорк, Уес Браун, Фил Невил. На този етап няма потвърждение за евентуално присъствие на Димитър Бербатов. „Барселона” ще бъде водена от Хосе Мари Бакеро и с играчи като Гайска Мендиета, Ерик Абидал и Джика Попеску.  

Един от най-близките приятели на Болт е звездата на „Ман Юнайтед” Пол Погба. Двамата често си посвещават постове в социалните мрежи, а последната карикатура в профила на французина е наистина впечатляваща.